Get the Flash Player to see this rotator.
Agricola Cottini

På denne gård har der været produceret druer siden starten af 1800-tallet.

I hjertet af Valpolicella Valgatara, nærmere bestemt Pozzo, finder man Agricola Cottini. Her produceres vine af højeste kvalitet. Der har været proiduceret vin i adskillige generationer, basseret på traditioner givet fra fra til søn
 
Dette familieforetagende er tro mod sine principper, og sikrer på denne måde et stabilt og konstant kvalitetsniveau i den absolut høje ende.
 
Passion og entusiasme driver denne vingård, hvor familiemedlemmer i alle aldre tager del i produktionen.
 
De typiske druer for regionen, Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara bruges tiil at producerer de klassiske vine for området. Alt sammen med de traditionelle metoder fra opbinding af druer til tørring af disse.
 
Markerne er på 13 hektarer som ligger dalene nord for Verona, hvilket giver optimale forhold for dyrkning af vin.
 
Udover markerne ved Verona, har man ligeledes marker ved Gardasøen hvor man primært dyrker druer til hvidvin, og i dette tilfælde hvidvinen Custoza. Derudover dyrkes frugt af forskellig slag samt oliven til produktion af olie.
 
 
Vort sortiment af vine fra Cottini er:

Hvidvine:
 
Bianco di Custoza

Læs om hvidvinen her
 
Rødvine:
 
Valpolicella Classico DOC
Valpolicella Superiore DOC
Amarone Della Valpolicella DOC
Recioto Della Valpolicella DOC
Le Cavrine

Læs mere om rødvinene her
 
 
 
Vis produktside for: Amarone 2011
Amarone 2011



DKK 330,00
Cottini
 
Beskrivelse
Denne Amarone della Valpolicella fra Agricola Cottini er lavet på Corvina 55%, Rondinella 15%, Corvinone 25% og Molinara 5%.
 
Druerne tørres i ca. 3 måneder hvor væsken reduceres med 30%, før de presses og hældes på ståltanke i 30-40 dage, hvor druerne gæres. Efter endt gæring lagres vinen yderligere 60 dage på ståltanke. Efterfølgende er lagringen på egefade i ca. 30 måneder inden tapning, hvor yderligere modning finder sted.
 
Alkoholdindholdet er 15,5% og bør serveres ved 18 grader.
 
Vinen skal gerne åbnes minimum en time inden servering, og kan serveres til kød, simreretter og anden kraftig mad.
Vis produktside for: Bianco di Custoza doc 2009
Bianco di Custoza doc 2009



DKK 60,00
Cottini
Denne hvidvin er produceret på markerne i området Custoza.
 
Dette område er, på grund den megen sol og vind fra Gardasøen, specielt godt egnet til at producere denne hvidvin.
 
Druerne Garganega 30%, Trebbiano toscano 40%, Cortese Pinot bianco og Chardonnay 15% og Tocai friulano 15% bruges til denne hvidvin.
 
Gæring og lagring foregår i ståltanke under kontrollerede temperaturer.
 
Vinen har en flot lys farve og en frisk, frugtig duft.
 
Alkoholindholdet er 12%, og vinen bør serveres ved 11 grader.
 
Velegnet til fisk, særligt ferskvandsfisk.
Vis produktside for: Recioto
Recioto



DKK 169,00
Cottini
Recioto er en vin der er blevet produceret siden oldtiden.
 
Den kan betragtes som forgængeren til Amarone, da produktionsmetoden med de tørrede druer der den samme. Forskellen er at Amaronen gærer længere, og på den måde bliver en tør og kraftig rødvin. Recioto derimod gærer knap så lang tid, hvilket giver den et højt sukkerindhold. Derfor en sød men kraftig smag.
 
Denne recioto er lavet på Corvina 45%, Corvinone 25%, Rondinella 25% og Molinara 5%.
 
Alkoholindholdet er 14% og vinen bør serveres ved 18 grader.
 
Vinen kan drikkes til de fleste desserter, men passer også rigtig godt til skimmel og modnede oste.
Vis produktside for: Valpolicella Classico 2009
Valpolicella Classico 2009



DKK 60,00
Cottini
Valpolicella Classico fra Cottini er lavet på druer fra markerne i Valgatara nord for Verona.
 
Druerne brugt er Corvina 50%, Rondinella 30%, Corvinone 15% og Molinara 5%.
 
Gæringen og modningen foretages i ståltanke.
 
Det er ung og frisk vin som egner sig til mange retter.
 
Alkoholindholet er 12%.
Vis produktside for: Valpolicella Superiore 2012
Valpolicella Superiore 2012



DKK 119,00
Cottini
Denne Valpolicella Classico Superiore fra Agricola Cottini er lavet på Corvina 40%, Rondinella 30%, Corvinone 25% og Molinara 5%.
 
Druerne tørres i måned før de presses og hældes på ståltanke i 60-70 dage. Efter endt gæring lagres vinen yderligere 2 år på egefade inden tapning, hvor yderligere modning finder sted.
 
Alkoholdindholdet er 13% og bør serveres ved 18 grader.
 
Vinen skal gerne åbnes en time inden servering, og kan drikkes til de fleste hovedretter.