Get the Flash Player to see this rotator.
Azienda Agricola F.lli Degani

På denne gård har der været produceret druer siden starten af 1900-tallet.

Først i 1970 startede man sin egen produktion og distribution af vin i provinsen omkring Verona.

Da Sante Degani trak sig tilbage, overtog han tre nevøer Aldo, Luca og Zeno Degani driften og produktionen på vingården. Således fungerer det nu sådan Zeno tager sig af markerne og dyrkningen af druer, Aldo og Luca tager sig af vinproduktionen.

Siden 1988 har man dedikeret sit arbejde til at producere vin af høj kvalitet, og samtidig kommercialisere forretningen på både nationale og internationale markeder. 

Hårdt arbejde, dedikation og vedholdenhed har efterfølgende båret frugt. Man har siden 1996 flere gange været omtalt i vinguider som Gambero Rosso, Vini di Veronelli og AIS (Associazone Italiana Sommerlier). Ligeledes har en række andre medier vurderet og bedømt vinene fra Degani.

Azienda Agrocola F.lli Degani er et familieforetagende. Alle aktiviteter, fra plukning af druerne, producering af vinen, tapning af denne, til salg og distribution af den færdige vin, bliver udført af familemedlemmer. 

Vinmarkerne ligger i det bakkede landskab uden for Verona. Omkring 120-180 meter over havet, midt i distriktet man kalder Valpolicella Classica. På markerne produceres der hovedsaligt druer af sorten Corvina og Rondinella.

Vort sortiment af vine fra Degani er:

Hvidvine:
Garganega Veronese

Læs om hvidvinene her

Rødvine:
Valpolicella Classico DOC
Valpolicella Superiore DOC
Valpolicella Superiore Ripasso "Cicilio"
Amarone Della Valpolicella DOC
Amarone Della Valpolicella DOC "La Rosta"
Recioto Della Valpolicella DOC

Læs mere om rødvinene her








Vis produktside for: Amarone della Valpolicella
Amarone della Valpolicella



DKK 335,00
"La Rosta" 2012
Amarone della Valpolicella DOC "La Rosta", er det den ypperste vin Aldo Degani kan byde på.

Denne noble Amarone er produceret udelukkende med de bedste, håndplukkede druer. 

Druerne lægges i specielle trækasser, hvor de tørres i ca. en måned. Ved hjælp af denne metode, øges koncentrationen af sukker i druerne med 25-30%. I januar presses druerne og gæringen påbegyndes. Efter 25-30 dage flyttes saften til ståltanke, hvor gæringen fuldføres.

Vinen modnes i "barriques", som er specielle egefade, i 24-36 måneder. Herefter tappes vinen og lagres yderligere et par måneder.

Denne vin er resultatet af de absolut fineste druer, og kan derfor kun laves bedste årgange.

Hvis Amaronen opbevares liggende, uden direkte lys ved 14-15 grader, kan den gemmes i 15-18 år.

Amaronen har en intens dyb rød farve. Den har en kraftig/fyldig krop. En god struktur med bløde tanniner og et strejf af chokolade og vanille.

Serveres ved 18-19 grader.

Åbnes minimum 2 timer før servering.

Kan drikkes til kødretter, vildt, grill-retter, gode oste eller blot som et godt glas vin uden tilbehør.

Amaronen er primært produceret på druerne Corvina (50%) og Rondinella (40%), og indeholder 15,50 % alkohol.
Vis produktside for: Degani Amarone
Degani Amarone



DKK 269,00
della Valpolicella 2010

Årgang 2006: 5 af 6 stjerner i B.T. samt "Topvinen" i uge 36 2009:

"Meget flot, meget kraftig super rødvin, tør, tæt, harmonisk koncentreret smag af bl.a. tørrede druer, sorte kirsebær, brombær, krydderurter, kaffe, bitter chokolade og hårdt ristet toast. Velegnet til: Gem 10 år eller på karaffel to timer og så til hygge EFTER mad eller kraftige rette som f.eks. vildt eller oksekød."

- Tim Vollerslev, B.T., August 2009

Vis produktside for: Degani Garganega
Degani Garganega



DKK 60,00
Bianco I.G.T 2009
Garganega Veronese er en klassisk hvidvin fra Veneto-distriktet.

Garganega Veronese er en perfekt vin til en god sommerdag/aften. Denne lette hvidvin er perfekt til en forret med fisk eller skaldyr, men kan også drikkes til andre lette retter eller blot som kold forfriskning.

Smag: En blød og rund smag, med en mild eftersmag af mineralerne i jordbunden.

Garganega Veronese har en frugtig duft af æbler og pærer.

Serveres bedst mellem 10 og 12 grader.

Alkoholindhold 13 %

Garganega druen presses og opblødes i ca. 6 timer, hvorefter skindet fra druerne fjernes og og speciel udvalgt gær tilsættes.

Gæringen udføres under kontrolleret temperatur på mellem 14 og grader i ståltanke. Herefter opbevares vinen , ligeledes i ståltanke, i nogle måneder inden tapning.





Vis produktside for: Degani Recioto
Degani Recioto



DKK 135,00
"La Rosta" 2008
Degani Recioto "La Rosta" - en fremragende dessertvin, lavet af de bedste klaser af druer.

Produktionen af Recioto er en veronesisk tradition der går helt tilbage til romernes tid. 

Navnet kommer "recie", som betyder den øvre del af klasen. Den del af klasen som får mest sol, og derfor et højt naturligt sukkerinhold.

Efter høsten af de allerfineste druer, tørres de i minimum 4 måneder. Dette mindsker vægten med 40%. Vinen fadmodnes herefter i månedsvis.

Vinen opnår en meget kompleks struktur, men med en meget harmonisk smag. 

Vinen bør serveres ved 16-17 grader, og åbnes 1 time før servering.

Vinen passer rigtig godt til de fleste søde desserter, men også sammen med mørk/bitter chokolade. Derudover er Recioto´en er rigtig godt valg sammen med blåskimmel og andre stærke oste.

Der bruges primært druerne Corvina (50%) og Rondinella (40%). Alkoholindholdet er 13%.
Vis produktside for: Degani Ripasso
Degani Ripasso



DKK 139,00
"Cicilio" 2009
Denne vin fra Degani er en klassisk Ripasso. 

Druerne presses blødt, før de gæres ved mellem 22 og 28 grader. Druerne blødgøres i 12 dage, samtidig med de presses 3 gange dagligt. Vinen opbevares herefter i ståltanke til februar, hvor den hældes over skallerne fra druerne brugt til Amarone (det er denne teknik der kaldes Ripasso". Efter 15 dage ved 15 grader, hældes vinen på små franske egefade hvor den modnes i 24 måneder. 

Opbevaringen i fadene og den specielle produktionsteknik, giver vinen sit eget særpræg. Den styrker strukturen i vinen og giver en rubinrød farve.

Serveres ved 18-19 grader, og åbnes mindst en time inden servering.

Vinen kan drikkes til alle kødretter og er også velegnet til oste.

Druesorterne er primært Corvina (50%) og Rondinella (40%) og alkoholindholdet er 14%.

Vis produktside for: Degani Valpolicella
Degani Valpolicella



DKK 105,00
Classico 2010
Valpolicella Classico fra Degani.

Druerne knuses blidt og gæringen startes. Druerne blødgøres i 15 dage ved mellem 24 og 27 grader, samtidig med de presses 3 gange dagligt. Når gæringen er færdig, modnes vinen i ståltanke.

Vinen passer til de fleste retter. Pasta, Risotto kødretter og oste. 

Vinen bør serveres ved 17 grader, og åbnes 1 time før servering.

Druerne der bruges i denne vi er primært Corvina (45%) og Rondinella (35%). Indholdet af alkohol er 12,40%.
Side: Antal: »»