Get the Flash Player to see this rotator.

Fasoli Gino

Fasoli Gino er Italiens første økolgiske vingård. Den ligger ved San Zeno di Cologna ai Colli lidt uden for Verona. Man har produceret vi siden 1925.

I 1980 startede man omlægningen til økologisk drift og i 1984 var al produktion økologisk. I 1990 modtog gården A.I.A.B-certificeringen (som i dag hedder ICEA), og i 1993 var alt certificeret økologisk.

Gino Fasoli som er fader til Amadio og Natalino, var den der på gården udelukkende begyndte at satse på produktion af vin. Han var også anledningen til at starte den økologiske produktion, da han udviklede en allergi overfor de sprøjtemidler man brugte i marken. Dette fik de to sønner til at overveje andre måder at producere på. De tog til Montpellier i Frankrig for at lære mere om dette, da ingen på det tidspunkt i Italien kendte til økologisk vindyrkning. Naboerne rystede på hovedet og sagde til dem " I satser jo på fortiden og ikke fremtiden". I dag produceres der årligt 500.000 flasker hvoraf 80% eksporteres.

Fasoli Gino har et meget bredt sortiment. Lige fra udsøgte hvidvine til eksperimenterende rødvine, hvor man blander klassiske produktionsteknikker med druesorter der typisk ikke ses så ofte på de italienske gårde.

I Gambero Rosso omtales de som en af Soave-DOCG´en bedste producenter.

Fasoli Gino´s vine er garanter for høj kvalitet og helt sikkert en oplevelse at servere.

Vort sortiment af vine fra Fasoli Gino er:

Hvidvine:

Soave "Pieve Vecchia"
Soave "Borgoletto"

Pinot Grigio del Veneto


Læs om hvidvinene her 

Rødvine:

 

Valpolicella Classico doc "Corte del Pozzo"
Valpolicella Ripasso doc "Corte del Pozzo"

Amarone delle Valp. doc "Corte del Pozzo"

Merlot Rosso V.se igt Calle

Amarone Valpolicella doc "Alteo"

Merlot Rosso V.se igt "Orgno


Læs mere om rødvinene her

Spumante:
Garganega Brut "Creaman"

Læs mere om spumante her


Vis produktside for:  Valpolicella Ripasso doc "Corte del Pozzo"
Valpolicella Ripasso doc "Corte del Pozzo"



DKK 139,00
"Corte del Pozzo" 2014
Druerne til denne Ripasso håndplukkes på ca. 25 dage i slutningen af september/starten af oktober.

Efterfølgende presses druerne og stilkene fjernes. Saften puttes i ståltanke hvor den første gæring finder sted indtil slutningen af februar. Herefter starter den anden gæring sammen med skallerne fra Amaronevinen i 15 dage. Til sidst lagres vinen i egefade i 16-24 måneder indtil den til sidst efter tapning lagres yderligere 6 måneder.

Vinen har en intens rubinrød farve. Aromaen er blød, karakteriseret ved sin frugtagtige duft. Vinen har en god struktur med en behagelig og vedvarende eftersmag.

Er god at drikke til rødt kød, gerne på grill, vildt fjerkræ og modnet ost.

Druerne brugt er
 Corvina 70% og Rondinella 30%.

Alkoholindholdet er 15%.
Vis produktside for: "Borgoletto"
"Borgoletto"



DKK 70,00
Soave Fasoli Gino 2010
Før høsten af Garganegadruen som bruges til Soave, tages prøver af druerne for at definere modenheden.

For hver mark udføres gæring og lagring seperat, hvorefter vinene blandes for at opnå den elegance og karakter en Soavevin er kendt for.

Vinen bør opbevares køligt og serveres ved 
10°C

Denne hvidvin er er egnet til fisk og skaldyr, men også blot som en kold forfriskning på en varm sommerdag.


Alkoholindholdet er 12,5 %
Vis produktside for: "Pieve Vecchia"
"Pieve Vecchia"



DKK 120,00
Soave Fasoli Gino 2014
Denne fyldige hvidvin er lavet med nøje udvalgte druer. Efter en let presning, puttes saften i nye 500 liters egefade  for gæring. Efterfølgende lagres vinen i de samme fade i 10-11 måneder. Denne høje alkoholprocent giver en behagelig eftersmag, kombineret med en snert af vanilje som egefadende tilfører.

Vinen skal ligge minimum et år efter tapning, og bør serveres ved 12-14°C.

Vinen er laver på 100% Garganega og alkoholindholdet er 14,5 %

Denne vin har vundet talrige priser rundt om i verden, med den anderkendte guide Gambero Rosso som en af dem.
Vis produktside for: Amarone delle Valp. Doc
Amarone delle Valp. Doc



DKK 330,00
"Corte del Pozzo" 2012
Druerne til denne Amarone håndplukkes, således at kun de mest modne og bedst egnede druer plukker. Efterfølgende tørres druerne i små trækasser i 5-6 måneder. 

Efterfølgende presses druerne og stilkene fjernes. Saften puttes i ståltanke hvor den første gæring finder sted i løbet af 25-35 dage. Til sidst lagres vinen i egefade i 3-4 år. Løbende smagsprøver fra fadende sikrer at man rammer den helt rigtige blanding af denne vin.

Vinen har en dyb rødfarve, grænsende til det violette. Med sin høje alkoholprocent fremhæves smagen af blommer, solbær og kirsebær. 

Er god at drikke til rødt kød, vildt, tørre modnede oste og ellers bare som afslutningen på et måltid. Kan også sagtens drikkes uden anden servering.

Druerne brugt er
 Corvina 70% og Rondinella 30%.

Alkoholindholdet er 17,5%.

Vinen bør åbnes min. 2 timer før servering.
Vis produktside for: Amarone Valpolicella doc
Amarone Valpolicella doc



DKK 455,00
"Alteo" 2013
Da man besluttede at producere denne noble berømte vin, var det med ambitionen at bevare de klassiske kendetegn. Druerne dyrkes på en mark i Marano, et af de bedst egnede områder i Valpolicella, kendt for sin ler- og kalkholdige jorbund. Når druerne håndplukkes, udvælges de bedst modnede og løstpakkede klaser. Efterfølgende tørres druerne i 5-6 måneder hvorefter de presses. Saften puttes i termoregulerede ståltanke hvor gæringen påbegyndes. Vinen puttes herefter i franske egefade hvor den lagres i 3 år. Til sidst tappes vinen og opbevares i kælder ved 15°C hvor den modnes yderligere.

Denne Amarone blev produceret første gang i 1999. Den er en bemærkelsesværdig kombination mellem smag og duft. Den høje alkoholprocent akkompagneret af en markeret bouquet af blommer, solbær og kirsebær med spicy nuancer, reflekterer den koncentrerede sukker fra de tørrede druer.

Alkoholen og den kraftige frugtsmag giver en fantastisk vin med velafbalancerede syrer og tanniner.

Drikkes til rødt kød, vildt og modnede oste.

Det anbefales at vinen ikke drikkes mindre end to år efter tapning. Vinen bør servres ved 18°C.

Alkoholindhold 17,5 %.

Vinen er lavet på Corvina 70% og Rondinella 30%.

Vis produktside for: Garganega Brut
Garganega Brut



DKK 159,00
"Creaman" 2005

Side: Antal: »»