Get the Flash Player to see this rotator.
 
Jaime Postigo er manden bag Bodegas Bosque de Matasnos. Sammen med en række familie-medlemmer købte han 240 hektar land og startede produktion af vinen. En del af markerne han købte, var med 60 år gamle vinstokke. Hans fætter, Thomas Postigo, er en af de førende vinmagere/ønologer i Ribera del Duero-distriktet. Han har i en årrække arbejdet for nogle af de bedste huse i området.
 
Jaime Postigo har bevidst købt jord der er højt beliggende. Mange af de "store" Ribera-vine kommer fra det man kalder Valbuena. BMA ligger ca. 400 meter højere, hvilket betyder man høster senere her. Det giver druerne lidt mere sol, men der er selvfølgelig også en større risiko. Eftersom nattefrost kan blive et problem og ødelægge noget af høsten. De sidste 10-15 år er klimaet i Spanien ændret, og de højere temperaturer betyder andre forhold for optimal dyrkning.

 

Om vinen
Næse af komplekse aromaer og høj intensitet af moden frugt med en fantastisk integration af træ. Modne blommer, nogle sorte frugter, meget fint krydderier af vanille og kakao. En elegant vin med hint af karamel og kanel. Intens rød farve med violet irisering.

Den har en god balance mellem syre og moden sort frugt. Let og meget behagelig i munden med dejlig fedtmængde og længde. Garvesyre er sød og moden med en eftersmag af elegante krydderier.

Vinen er lavet på 95% Tempranillo og 5% Merlot. Da markerne ligger i 950 meters højde, er Merlot at foretrække i stedet for Cabernet Sauvignon, da den modnes bedre i dette klima.

Der arbejdes med meget lave udbytter i høsten og der høstes kun 40% af det tilladte i appelationen. Så er er tale om druer med masser af smag og meget høj kvalitet.
 
Al høst foregår ved håndkraft. Druerne lægges i 10 kg kasser og så direkte på kølebiler, hvorefter de ligger 24 timer på køl for at bremse nedbrydelsen af druerne/smagen.
 
Gæring foregår ved kun 25 grader. Det betyder en gæring der trækker mere smag, både fordi man gærer uden at knuse druerne (der gæres i skallen) og fordi det tager ca. 14 dage længere at gære. Længere proces = Højere omkostning.

 
Efterfølgende lagres vinen i egefade fra 9 forskellige producenter. Det høje antal er for at skabe kompleksitet i smagen, da alle efterlader et unikt smagsindtryk. Fadende bruges kun én gang, efterfølgende sælges de til producenter, der sigter lidt lavere i kvalitet. 
 
Vis produktside for: Bosque de Matasnos Crianza 2011
Bosque de Matasnos Crianza 2011



DKK 335,00
Crianza 2011
Bosque de Matasnos Crianza 2011 fra Ribera del Duero, som er på højde med Peter Sisseck´s supervine fra samme område. Denne Bosque de Matasnos Crianza har scoret hele 94/100 point i Guía Peñìn, som er den spanske vinbibel og pendant til f.eks. Gambero Rosso.
 

Peter Sisseck er kendt som guruen af Ribera og laver nogle af verdens bedste vine. Sisseck's vine scorer altid højt hos diverse anmeldere. For eksempel har hans Flor de Pingus 2011 Ribera del Duero fået 93-95 point. Bosque de Matasnos Crianza er med sine 94/100 point fra Guía Peñìn således i samme klasse, som nogle af de bedste af Peter Sisseck´s vine.

Om vinen


Næse af komplekse aromaer og høj intensitet af moden frugt med en fantastisk integration af træ. Modne blommer, nogle sorte frugter, meget fint krydderier af vanille og kakao. En elegant vin med hint af karamel og kanel. Intens rød farve med violet irisering.

Den har en god balance mellem syre og moden sort frugt. Let og meget behagelig i munden med dejlig fedtmængde og længde. Garvesyre er sød og moden med en eftersmag af elegante krydderier.

Vinen er lavet på 95% Tempranillo og 5% Merlot. Da markerne ligger i 950 meters højde, er Merlot at foretrække i stedet for Cabernet Sauvignon, da den modnes bedre i dette klima.

Der arbejdes med meget lave udbytter i høsten og der høstes kun 40% af det tilladte i appelationen. Så er er tale om druer med masser af smag og meget høj kvalitet.
 
Al høst foregår ved håndkraft. Druerne lægges i 10 kg kasser og så direkte på kølebiler, hvorefter de ligger 24 timer på køl for at bremse nedbrydelsen af druerne/smagen.
 
Gæring foregår ved kun 25 grader. Det betyder en gæring der trækker mere smag, både fordi man gærer uden at knuse druerne (der gæres i skallen) og fordi det tager ca. 14 dage længere at gære. Længere proces = Højere omkostning.
 
Efterfølgende lagres vinen i egefade fra 9 forskellige producenter. Det høje antal er for at skabe kompleksitet i smagen, da alle efterlader et unikt smagsindtryk. Fadende bruges kun én gang, efterfølgende sælges de til producenter, der sigter lidt lavere i kvalitet.

Alkoholprocent 15%